02 marts 2014

Jord til bord indlæg 2: Jogurt den anden

Igår aftes har jeg så overvundet mig selv til at prøve at lave jogurt engang til.
Fremgangsmåden var den samme med 2 små ændringer. Som første har jeg denne gang haft jogurtkulturen direkte med i gryden under opvarmningen og har været meget påpasselig med ikke at varme blandingen for meget. Derfor har jeg rørt rundt med termometeret...


Og for det andet har jeg lavet flere små portioner istedet for en stor.


Timeren har jeg stillet til 12 timer og resultater var nogenlunde flydende, så det blev drikkejogurt ;)
Der skulle lige røres rundt, så det var en jævn masse. Men det smagte (næsten) ligesom basisjogurten jeg havde taget som kultur.


 

Jeg har læst, at man kan tilsætte mælkepulver under opvarmningen, så skulle det blive en mere fast masse, men det har jeg desværre ikke derhjemme.
Jeg valgte at blande min drikkejoghurt med ahornsirup, fordi det giver en dejlig smag :)


Skål!

2 kommentarer: